ProfiCentar.ba

Uslovi korištenja

Profi Centar

Uslovi poslovanja

Korištenjem web stranice (www.proficentar.ba i www.proficentar_ba.olx.ba) prihvatate uslove navedene u nastavku. Ukoliko se ne slažete sa uslovima, molimo Vas, da napustite web stranicu ProfiCentar.ba. Unior Tehna d.o.o. zadržava pravo promjene uslova na web stranici http://www.proficentar.ba u bilo kojem trenutku, bez prethodnog obavještenja.

Online trgovina

http://www.proficentar.ba je online trgovina, u vlasništvu firme Unior Tehna d.o.o. Bačići 58, 71000 Sarajevo, ID: 4200103390005, PDV: 200103390005

Cijene

Sve cijene su u KM sa uključenim PDV-om. Zadržavamo pravo promjene cijena na dnevnoj osnovi, osim ako nije drugačije navedeno (u slučaju akcija i posebnih popusta).

Akcijske cijene

Cijene artikala označenih sa "AKCIJA" vrijede od 01.03.2019. do 31.08.2019.

Podaci o sklopljenim ugovorima

Podaci o sklopljenim ugovorima / potvrđenim narudžbama su spremljeni u sistemu online trgovine. Korisnici mogu vidjeti sve svoje narudžbe u online trgovini.

Zaštita podataka i privatnosti

Registracija i/ili unos ličnih podataka na stranicu je neophodno isključivo za pravilno izvršavanje naloga, te obavijesti o web trgovini i akcijama. Vaši lični podaci neće biti korišteni niti proslijeđeni trećim licima.

Pravna napomena

Online trgovina i svi podaci na njoj su zaštićeni Zakonom o autorskim pravima i nije dozvoljeno njihovo reproduciranje ili upotreba, bez prethodnog pismenog odobrenja. Trgovačke marke i logotipovi poznatih kompanija su u njihovom vlasništvu i koriste se samo za informativne namjene i lakše razumijevanje. Sve slike su ilustrativne.

DOSTAVA

ProfiCentar.ba će nastojati da kupljene proizvode ili robu isporuči u najkraćem mogućem vremenskom periodu (1-2 radna dana) ili po zahtjevu kupca na željeni datum. Dostava će se vršiti na adresu koju sam kupac upiše u polje ADRESA DOSTAVE prilikom naručivanja robe ili na adresu upisanu prilikom registracije (kupac je dužan ažurirati adresu ukoliko je došlo do promjene iste).

Dostava robe je moguća jedino na teritoriji Bosne i Hercegovine. Rok za dostavu regulisan je odabirom datuma kupca ili ako je dogovoreno drugačije od strane prodavača i kupca. Dostavu za ProfiCentar.ba online trgovinu će vršiti ovlaštene kurirske službe na teritoriji Bosne i Hercegovine. Prodavač i kupac su dužni pregledati pošiljku prilikom slanja tj. prijema robe.

Trošak dostave iznosi 9,00 KM po narudžbi, dok za sve narudžbe preko 200,00 KM dostava je besplatna.

POVRAT ROBE

100% Garancija na kupovinu

Omogućavamo povrat robe u roku od 15 dana od kupovine i garantujemo povrat novca Kupac je dužan snositi SVE troškove koji nastanu pri povratu predmeta kupovine. (više o tome u nastavku).

Mogućnost otkazivanja ugovora u skladu sa čl. 41 Zakona o zaštiti potrošača BiH.

Za ugovore sklopljene na daljinu, potrošač ima pravo da u roku od 15 dana dostavi pismeno obavještenje, da odustaje od ugovora, bez da je dužan navesti razlog te odluke. Obavijest se smatra valjanom, ukoliko se pravovremeno pošalje. Trošak povrata robe snosi kupac.

Ako Vam je isporučena neodgovarajuća ili oštećena roba, istu možete vratiti u zakonskom roku od 15 dana po prijemu robe. Roba mora biti nekorištena, neoštećena i u originalnoj ambalaži. Cijeli iznos kupovine će Vam se vratiti putem poštanskog naloga ili ličnog bankovnog računa (naznačite ga pri povratu robe) najkasnije u roku od 15 dana od povrata robe. Kupac je dužan snositi troškove koji nastanu pri povratu predmeta kupovine.

Kupac naručene robe, prema prethodno navedenim uslovima, istu ne može vratiti u slučaju:

  • ako je otvoren sigurnosni pečat ili je roba otpakovana iz originalne ambalaže,
  • ako je oštećena naljepnica, koja osigurava proizvod od neovlaštenog servisiranja,
  • ako je proizvod izrađen u skladu sa uputstvima korisnika i prilagođen njegovim potrebama.

Unior Tehna d.o.o. nije dužna prihvatiti robu, ako je ista uništena, pokvarena, ako su izgubljeni dijelovi ili se količina smanjila, osim ako je bila u istom takvom stanju kod prijema, a kupac/naručitelj je o tome obavijestio vlasnika trgovine ili dostavljača robe. Također Unior Tehna d.o.o. neće prihvatiti robu ukoliko prethodno nije dogovoren povrat sa kupcem i obrazloženi razlozi povrata. Račun MORA biti priložen uz robu. Izvangarancijsko vraćanje primljene robe firmi u roku od petnaest (15) dana od prijema se smatra povlačenjem narudžbe. Kupac je dužan snositi SVE troškove koji nastanu pri povratu predmeta kupovine.

GARANCIJA

Svi proizvodi u prodaji imaju garanciju uvoznika ili proizvođača, kao i osiguran servis i rezervne dijelove u BiH. Za ostvarivanje garancije i servisno održavanje, možete se obratiti najbližem ovlaštenom servisu. Pri ostvarivanju garancije važe garancijski uslovi navedeni na garancijskom listu, koji mora biti priložen uz svaki proizvod, ili je sadržan u računu. Garancija vrijedi samo ako se poštuju uputstva na garancijskom listu ili uz predočenje kopije računa.

Podatak o garanciji je dat za svaki proizvod. Ako tog podatka nema, proizvod nema garanciju ili taj podatak trenutno nije poznat. U tom slučaju, kupac nas može kontaktirati, kako bismo mu dali aktuelne podatke.

Kupac je po preuzimanju robe dužan provjeriti istu zbog mogućih nepravilnosti ili oštećenja, i ODMAH prijaviti dostavljaču, te se nakon toga s vlasnikom online trgovine dogovoriti za zamjenu robe ili povrat novca. Naknadno prijavljivanje izvangarancijskih grešaka ili oštećenja, Unior Tehna d.o.o. nije dužna rješavati, jer nije moguće utvrditi da li je do greške došlo prije ili nakon isporuke robe.

OSLOBAĐANJE OD ODGOVORNOSTI

Sve cijene i rokovi isporuke vrijede samo ukoliko ih je potvrdila kontakt osoba online trgovine.

Online trgovina djeluje na principu kataloške prodaje, podaci o isporuci su napravljeni na temelju informacija od dobavljača proizvoda i informativne su prirode. Unatoč naporima za stalnim ažuriranjem trgovine i rokova isporuke, može se desiti promjena podataka o karakteristikama proizvoda, njihovim cijenama ili rokovima isporuke, a koju nismo u mogućnosti pravovremeno izmijeniti na stranici, te proizvodi ostaju nepromijenjeni. U tom slučaju ćemo kupca obavijestiti o nastalim promjenama, te mu omogućiti otkazivanje narudžbe, zamjenu naručenog proizvoda ili ponuditi neku drugu opciju. Pri ponovnoj raspoloživosti proizvoda, nismo u mogućnosti garantovati iste cijene koje su bile prije povlačenja iz prodaje, jer cijene u velikoj mjeri ovise od dobavljača proizvoda.

Moguće su štamparske greške.

USLOVI PLAĆANJA

Za proizvode kod kojih je rok isporuke duži od 15 dana, plaćanje po predračunu i preko e-banke je jedini mogući način plaćanja!

Plaćanje pouzećem

Pri plaćanju pouzećem, naručenu robu plaćate odmah po prijemu robe na dogovorenoj adresi. Plaćanje pouzećem je moguće samo sa gotovinom u valuti koja je naznačena na web stranici (Konvertibilna marka)..

Plaćanje po predračunu / preko e-banke

Pri odabranom plaćanju po predračunu ili preko e-banke, poslaćemo Vam predračun putem e-pošte sa potrebnim podacima za plaćanje. Kada uplata predračuna stigne na naš račun, proces isporuke kreće u dogovorenom roku.

Sve cijene uključuju PDV. Slike na stranici su ilustrativne. Moguće su greške u cijenama i opisu proizvoda, za koje Vam se unaprijed izvinjavamo. Validnost ponude je 5 dana. Sve informacije na stranici http://www.proficentar.ba/ služe za ličnu upotrebu i vlasništvo su pružatelja usluga. Sve slike na stranici su informativne ili ilustrativne.

Online trgovina je u vlasništvu firme Unior Tehna d.o.o., koja je upisana u sudski registar Općinskog suda u Sarajevu pod registarskim brojem 65-01-0191-12.

Kartično plaćanje

Kartično plaćanje je realizirano putem PikPay servisa za sigurno plaćanje. Svaki kupac koji želi da izvrši kupovinu na www.proficentar.ba može izvršiti uplatu putem PikPay-a UniCredit banke. Ovom uslugom moguće je plaćanje svim MasterCard, Maestro i VISA karticama, svih banaka u BiH. Plaćanje na rate je moguće isključivo sa kreditnim karticama Unicredit banke. Sva plaćanja će se vršiti u domaćoj valuti (Konvertibilna marka).

SIGURNOST PLAĆANJA

Tajnost Vaših podataka je zaštićena i osigurana upotrebom SSL enkripcije. Stranice za naplatu putem interneta osigurane su korištenjem Secure Socket Layer (SSL) protokola sa 128-bitnom enkripcijom podataka. SSL enkripcija je postupak šifriranja podataka radi spriječavanja neovlaštenog pristupa prilikom njihovog prijenosa.

Time je omogućen siguran prijenos informacija te onemogućen nedozvoljen pristup podacima prilikom komunikacije izmeĎu korisnikovog računala i PikPay servisa, te obratno.

Trgovac ne pohranjuje brojeve kreditnih kartica i brojevi nisu dostupni neovlaštenim osobama.

PRIVATNOST PODATAKA

Obavezujemo se pružati zaštitu osobnim podacima kupaca, na način da prikupljamo samo nužne, osnovne podatke o kupcima / korisnicima koji su nužni za ispunjenje naših obaveza; informišemo kupce o načinu korištenja prikupljenih podataka.

Svi se podaci o korisnicima strogo čuvaju i dostupni su samo trgovcima kojima su ti podaci neophodni za obavljanje posla.

Svi naši poslodavci i poslovni partneri odgovorni su za poštivanje načela zaštite privatnosti.